Ako prílohu si často zvolíme niečo jednoduché na prípravu. Uvaríme ryžu, upečieme zemiaky, prípadne len nakrájame zeleninu a máme hotovo. Ak chcete hlavné jedlo ešte trochu vyšperkovať, prípadne si chcete dať niečo ľahké na obed alebo večeru, grilovaná zelenina je top voľba. Zdravá zelenina, dochutená presne podľa predstáv je to najlepšie, čo môžete k mäsu pripraviť.
1 cuketa
2 papriky (najlepšie rôznofarebné, zelená, červená, žltá)
1 cibuľa
cherry paradajky
olivový olej
3-4 strúčiky cesnaku
soľ, korenie, provensálske korenie, sladká paprika…
Rúru si predhrejeme na 200 stupňov a pripravíme si plech na pečenie vystlaný papierom na pečenie. Zeleninu si umyjeme, očistíme a nakrájame pokojne na väčšie kúsky. Okoreníme a pokvapkáme olivovým olejom, ktorý sme zmiešali s pretlačeným cesnakom. Pečieme asi 30 minút, plus dáme na posledných 5 minút vyššiu teplotu alebo režim gril. Podávame k mäsu alebo len ako ľahký obed alebo večeru. Pridať môžete samozrejme zeleninu, ktorú máte najradšej. Dobrú chuť.
Lucia M.