Gazdovské zemiaky v slaninovom kabáte

Loading...
(5 / 5)

Omrzelo vás už pripravovať zemiaky ako prílohu podľa štandardných receptov? Vyskúšajte niečo nové, chutné a voňavé s týmito tipmi. Pri troške invencie by ste na tento recept prišli aj sami, no prečo si lámať hlavu, keď dobroty za nás môžu vymyslieť profi kuchári?

pixabay.com

Budete potrebovať:

1 kg zemiakov

250g slaninky v plátkoch

petržlen a bazalku podľa chuti

soľ a korenie podľa chuti

Postup:

Zemiaky uvarte v osolenej vode do polomäkka, potom ich zlejte. Na pekáči ich posypte nasekanými bylinkami, osoľte a okoreňte a jeden po druhom obaľujte v slaninke. Slaninu zafixujte pomocou špáradiel. Dajte ich piecť na pekáč vyložený alobalom a pečte asi 20 minút v rúre vyhriatej na 180 stupňov.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x