Gaštanové rezy s banánmi

(5 / 5)

Nedávno sme vám priniesli recept na úžasné domáce gaštanové pyré, no dnes tu máme celkom inú dobrotu a to gaštanové rezy s banánom, ktoré chutia aj vyzerajú famózne. Obdobie gaštanov je v plnom prúde a navyše všetky ingrediencie sú ľahko dostupné. Preto ak plánujete cez víkend piecť práve tento koláč, je pre vás ako stvorený.

Budeme potrebovať:

Cesto:

8 vajec

8 lyžíc cukru

6 lyžíc mletých vlašských orechov

6 lyžíc polohrubej múky

2 lyžice kukuričného škrobu

pol balíčka prášku do pečiva

Plnka:

750 g gaštanového pyré

300 g masla

1 lyžica rumu

práškový cukor podľa chuti

Ďalšie ingrediencie:

250 g tmavej čokolády

150 g masla

1 lyžica oleja

5 banánov

300 ml smotany na šľahanie

strúhaná čokoláda na ozdobu

Postup:

Cukor spolu so žĺtkami vyšľahajte, pridajte múku s práškom do pečiva, mleté orechy a škrob. V druhej miske si vyšľahajte samotné bielka, ktoré následne pridajte do pripravenej zmesi. Zľahka premiešajte a vylejte na vymastený plech. Pečte približne 20 minút pri 180 stupňoch. Maslo si premiešajte a postupne pridávajte gaštanové pyré a nakoniec rum. Poriadne premiešajte. Vo vodnom kúpeli roztopte čokoládu spolu so 150 g masla a 1 lyžicou oleja. Upečené cesto si predeľte na dve časti. Jednu časť potrite zmesou s pyré, na ktorú poukladajte banány a polejte ich čokoládou. Čokoládu nechajte chvíľku stuhnúť a opäť dajte vrstvu pyré. Takto pripravené zakryte druhým plátom. Vyšľahajte si smotanu a pokryte ňou druhý plát. Na vrch posypte strúhanú čokoládu.

zdroj titulnej fotky: facebook, Gabriela, receptii-i-ideje

Chutil ti tento recept?

komentárov

x