Domáce gaštanové pyré

Loading...
(5 / 5)

Sezóna gaštanov je v plnom prúde a preto je načase si pripraviť domáce gaštanové pyré. Túto sladkú pochúťku môžete použiť do koláčov alebo ako náplň do palaciniek, či len ako sladkú dobrotu. Príprava je veľmi jednoduchá a nezaberie vám vôbec veľa času. Tak ak nemáte plán na nedeľné poobedie, stačí si kúpiť gaštany a pripraviť si túto sladkú pochúťku.

Budeme potrebovať:

500 g varených gaštanov

50 g masla

60 g práškového cukru

3 PL rumu

Postup:

Gaštany varte vo vode a keď začnú vrieť odstopujte si 20-25 minút. Následne vodu zlejte, gaštany nechajte vychladnúť a ošúpte ich. Olúpané gaštany pomelte alebo ich dajte do mixéra a urobte z nich kašu. Do pomletých gaštanov pridajte cukor,maslo a rum. Vymiešajte do hustej hmoty. Hmotu môžete dať pokojne do mrazničky a pri pečení koláča vybrať. Dobrú chuť.

zdroj titulnej fotky: instagram, Gabriela

Chutil ti tento recept?

komentárov

x