Nedávno sme vám priniesli recept na úžasné domáce gaštanové pyré, no dnes tu máme celkom inú dobrotu a to gaštanové rezy s banánom, ktoré chutia aj vyzerajú famózne. Obdobie gaštanov je v plnom prúde a navyše všetky ingrediencie sú ľahko dostupné. Preto ak plánujete cez víkend piecť práve tento koláč, je pre vás ako stvorený.
Cesto:
8 vajec
8 lyžíc cukru
6 lyžíc mletých vlašských orechov
6 lyžíc polohrubej múky
2 lyžice kukuričného škrobu
pol balíčka prášku do pečiva
Plnka:
750 g gaštanového pyré
300 g masla
1 lyžica rumu
práškový cukor podľa chuti
Ďalšie ingrediencie:
250 g tmavej čokolády
150 g masla
1 lyžica oleja
5 banánov
300 ml smotany na šľahanie
strúhaná čokoláda na ozdobu
Cukor spolu so žĺtkami vyšľahajte, pridajte múku s práškom do pečiva, mleté orechy a škrob. V druhej miske si vyšľahajte samotné bielka, ktoré následne pridajte do pripravenej zmesi. Zľahka premiešajte a vylejte na vymastený plech. Pečte približne 20 minút pri 180 stupňoch. Maslo si premiešajte a postupne pridávajte gaštanové pyré a nakoniec rum. Poriadne premiešajte. Vo vodnom kúpeli roztopte čokoládu spolu so 150 g masla a 1 lyžicou oleja. Upečené cesto si predeľte na dve časti. Jednu časť potrite zmesou s pyré, na ktorú poukladajte banány a polejte ich čokoládou. Čokoládu nechajte chvíľku stuhnúť a opäť dajte vrstvu pyré. Takto pripravené zakryte druhým plátom. Vyšľahajte si smotanu a pokryte ňou druhý plát. Na vrch posypte strúhanú čokoládu.
zdroj titulnej fotky: facebook, Gabriela, receptii-i-ideje