Francúzske toasty

(3 / 5)

Chlebík vo vajíčku pozná snáď každý. Je to ten najrýchlejší a najjednoduchší spôsob, ako sa zbaviť pečiva, keď nám ostalo a už nie je čerstvé. Vedeli ste ale, že chlebík vo vajíčku si môžete pripraviť aj na sladko? Možno to už doma pravidelne robíte a ani ste netušili, že tento recept je vo svete známy ako tzv. french toast a teda francúzsky toast. Ak neviete, ako ho pripraviť a chystáte chlebík vo vajíčku zajtra na raňajky, možno sa vám táto zmena bude páčiť.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Materne Belgium (@maternebe) on

Na francúzske toasty budeme potrebovať:

  • 4 vajíčka
  • 1 hrnček mlieka
  • 1 PL múky
  • 1 PL cukru
  • 1/2 ČL vanilkového extraktu
  • štipka soli
  • štipka škorice
  • toastový chlieb alebo iné pečivo
  • 3 PL masla

Tipy čo navrch:

  • práškový sirup alebo javorový sirup
  • ovocie
  • lekvár
  • nutella

Postup:

  • V miske si rozšľaháme vajíčka a pridáme mlieko, cukor, vanilku, štipku soli a škoricu. 1 polievkovú lyžicu masla si roztopíme na neprilnavej panvici a každý kus toastu namočíme do vajíčka aspoň na 30 sekúnd.
  • Toasty opražíme na panvici z oboch strán tak, aby chytili zlato-hnedú farbu. Ak je potrebné, na panvicu pridávajte maslo. Toasty naaranžujte na tanieri, môžete na vrch opäť dať trošku masla, posypať ich cukrom, natrieť nutellou alebo lekvárom. Čerstvé ovocie alebo aj kyslá smotana sa k nim hodia ideálne. Dobrú chuť.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x