Francúzske hranolčeky

Loading...
(1 / 5)

Kto by nemal rád pečené zemiaky alebo hranolčeky? Dajú sa jesť samostatne ale veľmi obľúbené sú aj ako príloha k mäsu. Škoda ale je, že ich nemôžeme jesť každý deň, pokiaľ chceme byť zdraví a nepriberať a tiež nezvyšovať si cholesterol. Dnes pre vás máme tip, ako pripraviť skvelé francúzske hranolčeky tak, že si ich budete môcť dopriať častejšie. Smažiť ich nemusíte a teda sa vyhnete zbytočnému množstvu oleja.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lifestyle Blog (@faintglimmersofcivilization) on

Budeme potrebovať:

  • 3 väčšie zemiaky
  • 1 PL olivového oleja
  • čerstvé mleté čierne korenie
  • soľ
  • mletá paprika
  • sušený granulovaný cesnak
  • trošku tymianu

Postup:

  • Zemiaky si ošúpeme a pokrájame na tenké hranolčeky. Dáme ich do misky s vodou a necháme chvíľu postáť. Položte ich na papierovú utierku alebo klasickú bavlnenú a osušte.
  • Vložte ich do misky a pridajte všetky koreniny podľa chuti. Dobre premiešajte. Pridáme olivový olej, ešte raz premiešame a dáme ich na tanier a do mikrovlnnej rúry.
  • Zapneme ju na najvyšší výkon a zohrievame cca 5-8 minút. Tento proces opakujeme, až kým hranolky nie sú mäkké. Chutia naozaj skvele, dobrú chuť.

Lucia M.

Komentovať

Chutil ti tento recept?

komentárov

x