Kto by nemal rád pečené zemiaky alebo hranolčeky? Dajú sa jesť samostatne ale veľmi obľúbené sú aj ako príloha k mäsu. Škoda ale je, že ich nemôžeme jesť každý deň, pokiaľ chceme byť zdraví a nepriberať a tiež nezvyšovať si cholesterol. Dnes pre vás máme tip, ako pripraviť skvelé francúzske hranolčeky tak, že si ich budete môcť dopriať častejšie. Smažiť ich nemusíte a teda sa vyhnete zbytočnému množstvu oleja.
Budeme potrebovať:
- 3 väčšie zemiaky
- 1 PL olivového oleja
- čerstvé mleté čierne korenie
- soľ
- mletá paprika
- sušený granulovaný cesnak
- trošku tymianu
Postup:
- Zemiaky si ošúpeme a pokrájame na tenké hranolčeky. Dáme ich do misky s vodou a necháme chvíľu postáť. Položte ich na papierovú utierku alebo klasickú bavlnenú a osušte.
- Vložte ich do misky a pridajte všetky koreniny podľa chuti. Dobre premiešajte. Pridáme olivový olej, ešte raz premiešame a dáme ich na tanier a do mikrovlnnej rúry.
- Zapneme ju na najvyšší výkon a zohrievame cca 5-8 minút. Tento proces opakujeme, až kým hranolky nie sú mäkké. Chutia naozaj skvele, dobrú chuť.
Lucia M.