To, že sa zaujímate o zdravý životný štýl a chodíte pravidelne cvičiť ešte neznamená, že si nemôžete dopriať nejakú maškrtu. Rozdiel je však v tom, či si upite čokoládu v obchode a celú ju na posedenie zjete, alebo si pripravíte niečo sladké doma, zo zdravých surovín. Efekt je rovnaký, mozog a celé telo dostanú sacharidy, no pri zdravších domácich maškŕt máte oveľa menšie výčitky svedomia.
View this post on Instagram
150 gramov masla alebo 70 gramov kokosového oleja
50 gramov trstinového cukru
1 ČL sódy bikarbóny
200 gramov špaldovej alebo ovsenej múky
V miske si zmiešame maslo izbovej teploty alebo kokosový olej s ostatnými surovinami. Výber je na vás, ja to robím tak, že použijem to, čo mám aktuálne doma. Občas pridávam kúsky čokolády, kokos alebo kakao, no stačiť vám budú aj základné suroviny.
V rukách si vytvarujeme guľky a naukladáme ich na plech a papier na pečenie. Vidličkou alebo dlaňou roztlačíme. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov asi 12 minút. Necháme ich vychladnúť a poodliepame z papiera. Dobrú chuť.
Lucia M.