Fettuccine s bravčovou panenkou

Loading...
(3.2 / 5)

Bravčovina sa čoraz častejšie používa aj pri príprave cestovín, čo v minulosti nebolo celkom štandardné. Napriek tomu, že sa táto kombinácia trochu záznavala, labužníci jej prišli na chuť a v súčasnosti sa bežne nachádza v jedálnych lístkoch talianskych reštaurácií. Najlepšie sa hodí k obľúbeným fettuccine, čiže širokým rezancom.

justcoolidea.ru

Na tento recept budeme potrebovať:

500g bravčovej panenky

400 g fettuccine (široké rezance)

smotana na šľahanie podľa chuti

cesnak

1 cibuľa

olej

petržlen alebo bazalka

soľ a korenie podľa chuti

Postup prípravy:

Na panvici si predhrejeme olej a pridáme naň bravčovú panenku. Restujeme zo všetkých strán na miernom ohni, aby sa spravila. Keď mäso začne hnednúť, pridáme na drobno nakrájanú cibuľu. Dochutíme soľou a korením a necháme prebehnúť teplom kým panenka nebude pripravená podľa toho, ako ju máte radi.

Keď je mäso hotové podľa vašich predstáv (u nás ju robíme stredne prepečenú), pridáme trochu šľahačkovej smotany a necháme vyredukovať. Ak sa vám zdá omáčka riedka, pridajte maslo. K omáčke pretlačíme cesnak. Mäso si odložíme nabok, cestoviny premiešame so smotanovou omáčkou a servírujeme tak, že mäsko položíme navrch cestovín a posypeme petržlenovou vňaťou, alebo bazalkou.

zdroj: babskeveci.sk (Monika), justcoolidea.ru

 

Chutil ti tento recept?

komentárov

x