Pripravujete aj vy fazuľovú polievku s rezancami? V niektorých kútoch Slovenska ide o tradíciu, niekomu to príde zvláštne. Pokiaľ však ide o fazuľovú, ktorá je bez smotany, je to úplne v poriadku, podobne sa pripravuje aj fazuľovica v kotlíku. Niekto dokonca dáva aj halušky. Prinášame skvelý recept na polievku, ktorá zasýti a hlavné jedlo môžete pokojne vynechať.
Na fazuľovú polievku s rezancami budeme potrebovať:
Fazuľovú polievku pripravíme nasledovne:
- Zeleninu si načistíme a fazuľu dáme namočiť na pár hodín vopred. Na oleji si posmažíme pretlačený cesnak a vložíme fazuľu. Zalejeme vodou, osolíme a povaríme asi 30 minút.
- Následne do hrnca vložíme zeleninu a varíme, kým nie je mäkká, rovnako aj fazuľa. Na záver pridávame do polievky zápražku a teda na masle popraženú múku. Polievka nám krásne zhustne a môžeme ju ešte dochutiť soľou a korením.
- Pridáme aj nasekanú vňať. Na záver do polievky pridávame uvarené široké rezance, prípadne maslové halušky. Dobrú chuť.
TIP: Kto chce, môže pridať na začiatku kúsky hovädzieho mäsa, prípadne nakrájanú klobásu alebo párok.