Falošné krémové rezy

Loading...
(0 / 5)

Nebudeme vám tvrdiť, že chutia presne ako krémeška, aj preto ten názov „falošné“. Ak však chcete odľahčenú, zdravšiu a jednoduchšiu verziu tohto koláča, možno sa vám zapáči práve tento recept. Pokojne si ho prispôsobte, namiesto spodnej vrstvy môžete urobiť aj nepečenú verziu s prekladanými bebe keksami. My sme ich vyskúšali a naozaj boli veľmi chutné.

Na falošné krémové rezy budeme potrebovať:

Na základ

  • 100 gramov ovsených vločiek
  • 130 gramov mandľovej múky (môže byť aj ovsená, špaldová)
  • 20 gramov medu
  • 20 gramov ghí masla alebo kokosového oleja
  • 40 ml vody

Na pudingovú vrstvu

  • 600 ml mlieka
  • 2 balenia vanilkového pudingu
  • sladidlo (brezový cukor, med, trstinový cukor)

Na krém

  • 200 gramov jemného tvarohu
  • 200 gramov mascarpone (môže byť aj ricotta)
  • sladidlo (brezový cukor, med, trstinový cukor)

Falošné krémové rezy si pripravíme nasledovne

  • Korpus si pripravíme nasledovne. Vločky rozomelieme a v miske zmiešame s mandľovou múkou. K zmesi pridáme prepustené roztopené ghí maslo alebo kokosový olej a med. Všetko dobre premiešame, aby nám vznikla mokrejšia hmota. Na plech dáme papier na pečenie a na spodok vysypeme cesto, ktoré rukou dobre utlačíme, podobne, ako keď robíme spodnú vrstvu cheesecakeu.
  • Cesto dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov a pečieme ho asi 10-15 minút. Medzitým si pripravíme krémy. Na prvý si len klasicky uvaríme puding. Keď máme korpus upečený, puding vylejeme naň a necháme dobre vychladnúť a potom stuhnúť.
  • Čo sa druhého krému týka, klasicky len vymiešame tvaroh s mascarpone a osladíme. Navrstvíme na puding a opäť dáme dobre stuhnúť do chladničky, ideálne aj na noc. Na záver len nakrájame na jednotlivé rezy a podávame. Dobrú chuť.

 

Chutil ti tento recept?

komentárov

x