Nebudeme vám tvrdiť, že chutia presne ako krémeška, aj preto ten názov „falošné“. Ak však chcete odľahčenú, zdravšiu a jednoduchšiu verziu tohto koláča, možno sa vám zapáči práve tento recept. Pokojne si ho prispôsobte, namiesto spodnej vrstvy môžete urobiť aj nepečenú verziu s prekladanými bebe keksami. My sme ich vyskúšali a naozaj boli veľmi chutné.
Na falošné krémové rezy budeme potrebovať:
Na základ
- 100 gramov ovsených vločiek
- 130 gramov mandľovej múky (môže byť aj ovsená, špaldová)
- 20 gramov medu
- 20 gramov ghí masla alebo kokosového oleja
- 40 ml vody
Na pudingovú vrstvu
- 600 ml mlieka
- 2 balenia vanilkového pudingu
- sladidlo (brezový cukor, med, trstinový cukor)
Na krém
- 200 gramov jemného tvarohu
- 200 gramov mascarpone (môže byť aj ricotta)
- sladidlo (brezový cukor, med, trstinový cukor)
Falošné krémové rezy si pripravíme nasledovne
- Korpus si pripravíme nasledovne. Vločky rozomelieme a v miske zmiešame s mandľovou múkou. K zmesi pridáme prepustené roztopené ghí maslo alebo kokosový olej a med. Všetko dobre premiešame, aby nám vznikla mokrejšia hmota. Na plech dáme papier na pečenie a na spodok vysypeme cesto, ktoré rukou dobre utlačíme, podobne, ako keď robíme spodnú vrstvu cheesecakeu.
- Cesto dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov a pečieme ho asi 10-15 minút. Medzitým si pripravíme krémy. Na prvý si len klasicky uvaríme puding. Keď máme korpus upečený, puding vylejeme naň a necháme dobre vychladnúť a potom stuhnúť.
- Čo sa druhého krému týka, klasicky len vymiešame tvaroh s mascarpone a osladíme. Navrstvíme na puding a opäť dáme dobre stuhnúť do chladničky, ideálne aj na noc. Na záver len nakrájame na jednotlivé rezy a podávame. Dobrú chuť.