Falošná marlenka

Loading...
(1 / 5)

Ak máte radi koláčiky na spôsob marlenky, no vadí vám sladká medová chuť, vyskúšajte túto vanilkovú alternatívu, po ktorej zažijete povestné nebíčko v papuľke. Lahodný krém v spojení s krehkým cestom a čokoládovým posypom vás dostane do cukrárskeho neba a vy nebudete chcieť už nikdy robiť iný zákusok!

Budete potrebovať:

Na cesto

  • 10 bielkov
  • 300 g cukru
  • 300 g mletých orechov
  • 4 PL polohrubej múky

Na krém

  • 10 žĺtkov
  • 4 PL mlieka
  • 4 balíčky vanilkového cukru
  • 300 g práškového cukru
  • 250 g masla
  • horká čokoláda na ozdobu

Postup prípravy:

  • Vaječné bielka si vyšľahajte do tuhej peny, potom do nej pridajte cukor a orechy. Následne za stáleho šľahania pridávajte postupne múku. Plech si vymastite maslom a cesto si rozdeľte na 4 časti. Pečte každý plát zvlášť a len 10 minút pri teplote 180 stupňov.
  • Kým sa pláty cesta pečú, pripravte si plnku. Vaječné žĺtky vyšľahajte s cukrom a vanilkovým cukrom, pridajte 4 polievkové lyžice mlieka a dajte zmes zahriať nad parným kúpeľom. Keď sa cukor celkom roztopí, odstráňte zmes z tepla a nechajte vychladnúť. Do stredne vychladenej zmesi primiešajte maslo a miešajte, až kým sa maslo do plnky celkom nezapracuje a nevznikne krémová hmota.
  • Rozložte si jednotlivé pláty cesta a potierajte ich krémom. Posledná vrstva by mala byť krémová. Navrch zákusku nastrúhajte horkú čokoládu a dajte zachladiť. Prajeme dobrú chuť!

zdroj titulnej fotky: instagram, Lucia M.

Komentovať

Chutil ti tento recept?

komentárov

x