Falošná marlenka

(1 / 5)

Ak máte radi koláčiky na spôsob marlenky, no vadí vám sladká medová chuť, vyskúšajte túto vanilkovú alternatívu, po ktorej zažijete povestné nebíčko v papuľke. Lahodný krém v spojení s krehkým cestom a čokoládovým posypom vás dostane do cukrárskeho neba a vy nebudete chcieť už nikdy robiť iný zákusok!

Budete potrebovať:

Na cesto

10 bielkov

300g cukru

300g mletých orechov

4 PL polohrubej múky

Na krém

10 žĺtkov

4 PL mlieka

4 balíčky vanilkového cukru

300g práškového cukru

250g masla

horká čokoláda na ozdobu

Postup prípravy:

Vaječné bielka si vyšľahajte do tuhej peny, potom do nej pridajte cukor a orechy. Následne za stáleho šľahania pridávajte postupne múku. Plech si vymastite maslom a cesto si rozdeľte na 4 časti. Pečte každý plát zvlášť a len 10 minút pri teplote 180 stupňov.

Kým sa pláty cesta pečú, pripravte si plnku. Vaječné žĺtky vyšľahajte s cukrom a vanilkovým cukrom, pridajte 4 polievkové lyžice mlieka a dajte zmes zahriať nad parným kúpeľom. Keď sa cukor celkom roztopí, odstráňte zmes z tepla a nechajte vychladnúť. Do stredne vychladenej zmesi primiešajte maslo a miešajte, až kým sa maslo do plnky celkom nezapracuje a nevznikne krémová hmota.

Rozložte si jednotlivé pláty cesta a potierajte ich krémom. Posledná vrstva by mala byť krémová. Navrch zákusku nastrúhajte horkú čokoládu a dajte zachladiť. Prajeme dobrú chuť!

zdroj titulnej fotky: instagram, Lucia M.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x