Fajnové klobásky ala čevapčiči

Loading...
(0 / 5)

Podobajú sa na naše čevapčiči, no predsa sú v niečom iné. Poznali ich už v staroveku, no svoju najväčšiu slávu získali v období stredoveku a odvtedy sa s menšími obmenami tradujú dodnes. Získali si nejedného gurmána a sme presvedčení, že tento recept vás dostane, najmä ak ste milovníci dobrého mäska.

Budete potrebovať:

700 g bravčového mäsa

300 g hovädzieho mäsa

soľ a čierne korenie podľa chuti

2 ČL mletej papriky

štipka sódy bikarbóny

2 ČL škrobu

½ šálky mlieka

1 cibuľa

2-3 bobkové listy

8-10 strúčikov cesnaku

slnečnicový olej na vyprážanie

Postup prípravy:

V mlynčeku na mäso si pomeľte ľubovoľný kus bravčoviny a hovädziny, pridajte pretlačený cesnak, sódu bikarbónu, soľ, papriku, čierne korenie a škrob. Všetko dobre premiešajte a prilejte mlieko. Opäť dobre zamiešajte a odložte odstáť do chladničky na niekoľko hodín.

V mlynčeku na mäso si nastavte nástavec na prípravu klobások, ruky si vopred naolejujte, aby sa vám vyjdené klobásky na ne nelepili. Ak nemáte takýto nástavec, klobásky jednoducho vymodelujte v rukách šúľaním.

sovkusom.ru

Klobásky dajte do panvice s rozohriatym slnečnicovým olejom a smažte do zlatista.

sovkusom.ru

Keď je mäso zvrchu zlatisté, stíšte oheň, pridajte olej a panvicu prikryte pokrievkou, aby sa mäso spravilo aj zvnútra.

Medzitým si nakrájajte cibuľu na kolieska a spolu s bobkovým listom ju pridajte k smažiacim sa klobáskam. Panvicu potom opäť zakryte a nechajte mäso dorobiť približne 30 minút.

sovkusom.ru

Mititei podávajte s vareným hráškom a zemiakovou kašou. Prajeme dobrú chuť!

zdroj: babskeveci.sk (Monika), sovkusom.ru

Chutil ti tento recept?

komentárov


@receptik.sk na Instagrame

Načítať viac..
x