Podobajú sa na naše čevapčiči, no predsa sú v niečom iné. Poznali ich už v staroveku, no svoju najväčšiu slávu získali v období stredoveku a odvtedy sa s menšími obmenami tradujú dodnes. Získali si nejedného gurmána a sme presvedčení, že tento recept vás dostane, najmä ak ste milovníci dobrého mäska.
700 g bravčového mäsa
300 g hovädzieho mäsa
soľ a čierne korenie podľa chuti
2 ČL mletej papriky
štipka sódy bikarbóny
2 ČL škrobu
½ šálky mlieka
1 cibuľa
2-3 bobkové listy
8-10 strúčikov cesnaku
slnečnicový olej na vyprážanie
V mlynčeku na mäso si pomeľte ľubovoľný kus bravčoviny a hovädziny, pridajte pretlačený cesnak, sódu bikarbónu, soľ, papriku, čierne korenie a škrob. Všetko dobre premiešajte a prilejte mlieko. Opäť dobre zamiešajte a odložte odstáť do chladničky na niekoľko hodín.
V mlynčeku na mäso si nastavte nástavec na prípravu klobások, ruky si vopred naolejujte, aby sa vám vyjdené klobásky na ne nelepili. Ak nemáte takýto nástavec, klobásky jednoducho vymodelujte v rukách šúľaním.
Klobásky dajte do panvice s rozohriatym slnečnicovým olejom a smažte do zlatista.
Keď je mäso zvrchu zlatisté, stíšte oheň, pridajte olej a panvicu prikryte pokrievkou, aby sa mäso spravilo aj zvnútra.
Medzitým si nakrájajte cibuľu na kolieska a spolu s bobkovým listom ju pridajte k smažiacim sa klobáskam. Panvicu potom opäť zakryte a nechajte mäso dorobiť približne 30 minút.
Mititei podávajte s vareným hráškom a zemiakovou kašou. Prajeme dobrú chuť!
zdroj: babskeveci.sk (Monika), sovkusom.ru