Dvojfarebný koláč

(5 / 5)

Vyzerá aj chutí perfektne. Taký je dvojfarebný koláč, ktorý zrejme dobre poznáte. Nie je ťažké ho pripraviť a chutí každému maškrtníkovi. Ak ho chcete ešte vyšperkovať, do cesta pridajte napríklad višne alebo čerešne. Vyzerať môže aj takto, pokiaľ budete cestá vrstviť.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Maťka (@martinka_cake) on

Na Dvojfarebný koláč budeme potrebovať:

  • 3 PL kakaa
  • 200 gramov polohrubej múky 150 gramov cukru
  • 1 ČL sódy bikarbóny alebo prášku do pečiva
  • 1 vajíčko
  • vanilkový cukor
  • 200 ml mlieka
  • pol hrnčeka oleja

Na tvarohovú vrstvu

  • 250 gramov tvarohu
  • 1 vajíčko
  • 3-4 PL cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 1 ČL krupice

Postup:

  • Rúru si predhrejeme na 180 stupňov a pripravíme si plech a papier na pečenie, aby sme ho nemuseli vysypávať múkou. Cestá pripravujeme dve a každé zvlášť v inej miske. Najskôr si pripravíme čokoládové. Vajíčko rozmixujeme s cukrom do peny a pridáme všetky ostatné suroviny. Cesto nalejeme na papier.
  • Tvarohovú plnku si taktiež rozmiešame mixérom, bude trochu hustejšia. Po lyžičkách ju dávame do kakaového cesta a na záver vytvoríme mramorový vzor. Koláč pečieme asi 20-25 minút. Pravidelne ho kontrolujeme. Ak chcete, do cesta môžete na vrch naukladať višne alebo čerešne, prípadne aj čučoriedky, hrušky alebo jablká. Podávame ku kávičke, poprášený práškovým cukrom. Dobrú chuť.

Lucia M.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x