Dusené hovädzie na kubánsky spôsob

Loading...
(4 / 5)

Sušené slivky sú v kombinácii s dobrým mäskom hotovou pochúťkou, ku ktorej nič viac netreba. Ak však viete, ako ich správne podusiť a ako vyčarovať  to pravé orechové. Receptov na mäso dusené na slivkách je mnoho, no len málokto vie, že tento nápad pochádza priamo zo slnečnej Kuby. Pripravte si originálne hovädzie na kubánsky spôsob aj so sušenými slivkami!

Budete potrebovať:

1 kg hovädzieho mäsa (môžete však použiť aj bravčové alebo jahňacie)

3 cibule

2 mrkvy

400 g sušených sliviek

2 paradajky

1 ČL koriandra

Soľ a čierne korenie podľa chuti

3 strúčiky cesnaku

½ ČL muškátového orieška

50 ml slnečnicového oleja

Postup prípravy:

Sušené slivky opláchnite a potom v miske zalejte vriacou vodou, nechajte odstáť zhruba štvrť hodinu. Vodu, v ktorej budú slivky mäknúť potom nevylejte, ale ju odložte, zíde sa vám v ďalšom postupe.

Cesnak a cibuľu si očistite a nakrájajte na drobno. Mrkvu a paradajky umyte a nakrájajte na polovičné krúžky.

sovkusom.ru

Mäso si opláchnite a nakrájajte na malé kocky, potom hoďte do hrnca s rozohriatym olejom a nechajte ho zvrchu opiecť. Pridajte soľ a korenie.  Potom pridajte cibuľu a cesnak a po 2-3 minútach opekania aj paradajky a mrkvu. Počkajte, kým rajčiny pustia šťavu a potom mäso podlejte vodou zo sliviek. Duste približne 5 minút.

sovkusom.ru

Potom pridajte sušené slivky, koriander a muškátový orech a ak je treba, dosoľte a prikoreňte. Nechajte všetko spolu dusiť približne 15 minút a potom podlejte celým zvyškom slivkovej vody a ak sa  ak je treba pridajte ešte čistú vodu.

sovkusom.ru

Varte čiastočne prikryté približne hodinu. Keď bude mäso mäkké, môžete ho odstaviť z tepla a podávať s ryžou. Prajeme dobrú chuť!

sovkusom.ru

zdroj: babskeveci.sk (Monika), sovkusom.ru

Chutil ti tento recept?

komentárov

x