Dukátové buchtičky od babičky

Loading...
(0 / 5)

Jedno z klasických jedál, ktoré si pamätáme zo školskej jedálne, ale aj od našich starých mám. Dukátové buchtičky možno majú svojich odporcov, vo všeobecnosti ich však ľudia milujú. Vyskúšajte tento recept, pri ktorom sa vrátite do detstva.

Na dukátové buchtičky budeme potrebovať

  • 500 gramov polohrubej múky
  • 300 mililitrov vlažného mlieka
  • 100 mililitrov oleja alebo rozpusteného masla
  • 50 gramov kryštálového cukru
  • vajíčko
  • polka droždia

Na krém

Dukátové buchtičky si pripravíme nasledovne

  • Z vlažného mlieka, cukru a kvasníc si pripravíme kvások. Potom dáme do misky múku, vajce, kvások a olej.
  • Vymiešime cesto a necháme ho vykysnúť na teplom mieste.
  • Medzitým si vymastíme plech. Keď cesto vykysne, ukladáme ho v menších hrudkách na plech. Potom ešte potrieme olejom a dáme piecť asi na 25 minút pri teplote 180 stupňov.
  • Medzitým si pripravíme vanilkový krém. Dáme si variť 700 mililitrov mlieka. Vo zvyšnom si rozmiešame klas, ktorý vlejeme do vriaceho mlieka a pridáme vanilkový a kryštálový cukor. Krém by mal byť riedky.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x