Domáci turecký med

Loading...
(3.9 / 5)

Máte radi turecký med? Táto pochúťka pochádza pôvodne zo Španielska a prvá zmienka o ňom bola medzi rokmi 1100-1150. Práve teraz, keď je sezóna jarmokov si túto pochúťku môžeme dopriať. Ak si však chcete turecký med vychutnať kedykoľvek počas roku, máme pre vás recept na špičkový domáci.

Budeme potrebovať:

3 bielka

180 gramov práškového cukru

100 gramov medu

120 gramov kešu orechov

kôra z pomaranča a citrónu

Postup:

Med si dáme do misky, ktorú dáme nad paru a teda nad hrniec s vriacou vodou. Pomaly ho rozpúšťame a miešame. V miske si vyšľaháme bielky s cukrom a kôrou. Do snehu postupne pridávame horúci roztopený med a na záver pridáme kešu orechy. Turecký med si dáme do téglikov alebo do misiek a necháme vychladiť v chladničke. Dobrú chuť.

zdroj: babskeveci.sk (Lucia M.)

Chutil ti tento recept?

komentárov

x