Máte radi turecký med? Táto pochúťka pochádza pôvodne zo Španielska a prvá zmienka o ňom bola medzi rokmi 1100-1150. Práve teraz, keď je sezóna jarmokov si túto pochúťku môžeme dopriať. Ak si však chcete turecký med vychutnať kedykoľvek počas roku, máme pre vás recept na špičkový domáci.
3 bielka
180 gramov práškového cukru
100 gramov medu
120 gramov kešu orechov
kôra z pomaranča a citrónu
Med si dáme do misky, ktorú dáme nad paru a teda nad hrniec s vriacou vodou. Pomaly ho rozpúšťame a miešame. V miske si vyšľaháme bielky s cukrom a kôrou. Do snehu postupne pridávame horúci roztopený med a na záver pridáme kešu orechy. Turecký med si dáme do téglikov alebo do misiek a necháme vychladiť v chladničke. Dobrú chuť.
zdroj: babskeveci.sk (Lucia M.)