Načo by ste míňali peniaze na presladené ľadové čaje v plastových obaloch, keď domáca príprava tohto osviežujúceho nápoja je taká jednoduchá? Možnosti sú nekonečné a experimentovaním s rôznymi druhmi čajov, ovocia či byliniek určite nájdete svoju obľúbenú kombináciu. Na začiatok sme vám pripravili 3 recepty s čiernym, zeleným a bielym čajom, ktorými sa môžete inšpirovať.
Uvarte silný čaj z každého druhu, na každý liter vody použite 2 – 3 vrecká. Nechajte vychladiť.
Ľadový čierny čaj: Jablko nakrájajte na plátky. Do vylúhovaného a vychladeného čaju nasypte ľadové kocky a plátky jablka. Chuť môžete zvýrazniť aj citrónovou šťavou alebo trstinovým cukrom.
Ľadový zelený čaj: Ananásový džús nalejte do formičiek na ľad a nechajte zamraziť. Jednu limetku dobre umyte (najlepšie je použiť chemicky neošetrenú) a nakrájajte na plátky. Do vylúhovaného a vychladeného čaju pridajte šťavu z jednej limetky spolu s plátkami a ľadové kocky z ananásového džúsu. Doplňte lístkami čerstvej mäty.
Ľadový biely čaj: Ak máte čerstvé jahody, môžete ich najprv dať zamraziť. Potom ich pridajte do vylúhovaného a vychladeného bieleho čaju. Ak ste jahody zamrazili, ľadové kocky môžete, ale nemusíte pridať. Jemne doslaďte trochou trstinového cukru.
Vyskúšajte aj recept na ľadový čaj s bobuľovým ovocím.
Tento článok vznikol v spolupráci s popradske.sk