Možno sa už aj vám podarilo zahliadnuť túto špecialitu, či už na policiach supermarketov alebo v reštauráciách. Svojim exotickým názvom už určite nejednu z nás oslovila. Ale samotný hummus nie je len zaujímavý názov. Predovšetkým je to výborná alternatíva, či už ako nátierka, dip, alebo omáčka ku grilovanej zelenine. Okrem toho je nenáročný na ingrediencie a k samotnej výrobe potrebujete len tyčový mixér. Ak som vás zaujala, tak neváhajte a čítajte ďalej, pretože sa s vami podelím o recept na túto pochúťku.
2 konzervy cícera
2 strúčiky cesnaku
3 PL tahini
4 PL olivového oleja
šťava z polky citróna
čerstvý koriander, rasca drvená a kari na dochutenie
Príprava samotného hummusu je veľmi jednoduchá. Všetky prísady rozmixujeme do hladka, pričom môžeme dochucovať podľa chuti.
Ak namiesto cícera v konzerve máte doma len suchý cícer, žiadny problém. Cícer namočte na noc do vody. Na ďalší deň vodu zlejte, cícer dajte do hrnca, prilejte čistú vodu a následne povarte do zmäknutia.
Rozhodli ste sa urobiť aj vlastné tahini, čo je vlastne sezamová pasta?
10 dkg sezamových semiačok
1 strúčik cesnaku
1 KL soli
3 PL olivového oleja
2 PL citrónovej šťavy
½ dcl vody
Ako prvé pomelieme sezamové semiačka a postupne pridávame všetky prísady.
Týmito jednoduchými krokmi si viete vyčarovať nezvyčajné raňajky každé ráno. Dobrú chuť.
zdroj: babskeveci.sk (Bianka Pontyová), life.hu