Drožďová nátierka podľa rodinného receptu

Loading...
(0 / 5)

Nátierky sú mimoriadne populárne. Dávame si ich na čerstvé pečivo ako plnohodnotné raňajky, podávame ich na chlebíčkoch keď máme nejakú oslavu a pokiaľ sa nám nechce variť, sú super rýchlou záchranou aj na večeru. Drožďová nátierka je pre mnohých zlou spomienkou na stravovanie v škôlke. Tento rodinný recept vám však názor rýchlo zmení. S vajíčkami chutí vynikajúco.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Breakfast time with Lenka (@breakfast.with.lenka) on

Na drožďovú nátierku budeme potrebovať:

  • olej
  • cibuľka
  • kocka droždia
  • 2 vajíčka
  • soľ

Postup:

  • Na panvicu si nalejeme trošku oleja a necháme ho dobre rozohriať. Pridáme na maličké kúsky nakrájanú cibuľku a popražíme dosklovita. Na cibuľke necháme roztopiť kocku droždia a dobre rozmiešame.
  • Pridáme 2 rozšľahané vajíčka a miešame, kým hmota nemá nátierkovú konzistenciu. Odstavíme a dochutíme soľou prípadne korením. Kto chce, môže pridať 1 alebo 2 lyžičky kečupu. Potom stačí nechať dobre vychladnúť a natrieť na chlebík. Samozrejme, nezabudnúť na kopec čerstvej zeleniny k tomu. Dobrú chuť.

Lucia M.

Komentovať

Chutil ti tento recept?

komentárov

x