Domáci chlebík bez kysnutia

Loading...
(3.3 / 5)

Recept na tzv. Hop-šup chlebík zdieľala pani Deniska v skupine Recepty a rady do kuchyne a keď sme ho vyskúšali doma aj my, bol naozaj skvelý. Ak rozmýšľate, že si jeden upečiete, nebudete musieť čakať na kysnutie. Stačí ho dať do rúry, upiecť a chrumkavý zjesť. Nie je nad domáce slovenské!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Elena Skodova (@elena.skodova) on

Na Domáci chlebík bez kysnutia budeme potrebovať:

  • 400 gramov hladkej múky
  • 1 ČL soli
  • troška rasce
  • 300 ml vlažnej vody
  • 1 ČL cukru
  • 1 balíček sušeného droždia

Postup:

  • Do malej misky si dáme vlažnú vodu, cukor a droždie. Premiešame a túto hmotu nalejeme do múky a pridáme soľ. Dobre premiešame. Do zapekacej misy dáme papier na pečenie a cesto vylejeme.
  • Rúru si nastavíme na 220 stupňov a chlebík pečieme, kým nemá na povrchu hnedú farbu. Po upečení ho vyberieme zo zapekacej misy a dáme do vypnutej ale horúcej rúry ešte na 5 minút. Počas pečenia ho asi 2-krát potrieme čistou vodou so soľou a to isté urobíme aj po dopečení. Dobrú chuť.
Komentovať

Chutil ti tento recept?

komentárov

x