Domáci bounty koláč

Loading...
(0 / 5)

Pokiaľ hľadáte recept na ľahký, krémový a kokosový koláč tak ste tu správne. Tajomstvo v tomto lahodnom Bounty koláči sa ukrýva v jeho jemnej a nadýchanej kokosovo-smotanovej plnke. Podľa známeho sladkého dezertu si môžete myslieť, že koláč bude príliš sladký, avšak tento koláč je pravým opakom.

Budeme potrebovať:

Cesto:

  • 4 väčšie vajíčka
  • 10 dkg cukru
  • 4 dkg kakaa
  • 2 dkg múky
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • štipka soli

Krém:

  • 40 dkg mascarpone
  • 1 plechovku kondenzovaného mlieka
  • 1,5 dl smotany na šľahanie
  • 10 dkg kokosovej múčky
  • 1 lyžička vanilkového extraktu

Postup:

  •  Pre prípravu cesta si rozdeľte vajíčka na žĺtka a bielka. Bielka vymiešajte do hustej peny. Po vymiešaní bielok zmiešajte žĺtka spolu s cukrom. Následne spojte obe hmoty dokopy. Nezabúdajte miešať zľahka! Teraz si zmiešajte všetky suché ingrediencie ako kakao, múku a prášok do pečiva. Keď máte suché ingrediencie zmiešané môžete ich spojiť s vaječnou hmotou. Miešajte pokým nevznikne ľahké cesto.
  • Cesto pečte pri teplote 180 stupňov cca 18-20 minút. Upečené cesto nechajte vychladnúť. Počas chladenia cesta si môžete pripraviť krém. Predtým než ho však začnete robiť, vyberte všetky ingrediencie z chladničky aby dosiahli izbovú teplotu.
  • V jednej miske zmiešajte mascarpone, kondenzované mlieko a smotanu na šľahanie. Všetko spolu dôkladne premiešajte a následne pridajte kokosovú múčku a vanilkový extrakt. Ochladené cesto si prerežte na polovicu a naplňte ho kokosovým krémom. Hotový bounty koláč dajte do chladničky na 2 hodiny a môžete podávať.

Gabriela, cookta.hu

Komentovať

Chutil ti tento recept?

komentárov

x