Baileys majú v obľube mnohí. Chutný hustý likér, ktorý si často kupujeme pred Vianocami. Hodiť sa vám môže aj na jesenné večeri. Pripraviť sa dá aj doma, chutí na nerozoznanie od originálu.
Budeme potrebovať:
- mandľový puding
- mlieko
- cukor
- 2 salká karamelové
- 0,5 litra rumu
Postup:
- Najskôr si klasicky uvaríme mandľový puding.
- Nemusí byť extra hustý a krémový, odstavíme ho tesne pred dovarením. Necháme ho dobre vychladnúť a sem tam ho premiešame, aby si zachoval krémovú konzistenciu.
- Následne do neho primiešavame dve karamelové salká, ak je potrebné, vezmeme si na pomoc mixér. Potom pridáme rum a premiešame.
- Nalejeme do fliaš a necháme schladiť. Dobrú chuť a nazdravie.
foto: instagram, Lucia M.