Domáci bagel

Loading...
(5 / 5)

Obrovskú popularitu získali v posledných rokoch hlavne bagely. Nemusíte si ich kupovať v obchode, prostredníctvom jednoduchého receptu si ich pripravíte aj doma. Tento recept sme našli na sociálnych sieťach.

Na domáce bagely budeme potrebovať

  • 320 mililitrov teplej vody
  • 7 gramov sušeného droždia
  • 20 gramov medu
  • 500 gramov hladkej múky
  • 2 ČL soli
  • 1,5 litra vody
  • 1 PL sódy bikarbóny
  • vajíčko na potretie
  • sezam

Domáce bagely si pripravíme nasledovne

  • Vodu, med, droždie si zmiešame a necháme pár minút kvasiť. Potom prisypeme múku a soľ. Vymiešame cesto a opäť necháme kvasiť.
  • Keď nám cesto vykysne, vyformujeme si rovnaké guličky.
  • Vyformujeme si bagle a nezabudneme urobiť dovnútra dieru.
  • Rúru si zohrejeme na 220 stupňov a medzitým si dáme zohriať vodu s medom a sódou bikarbónou.
  • Keď voda začne vrieť, bagle v nej ovaríme na pár sekúnd z každej strany. Potom si ich poukladáme na plech a potrieme vajíčkom. Môžeme posypať sezamom.
  • Pečieme asi 15 minút.
  • Naplniť ich môžeme, čo máme radi, najlepšie je vajíčko, slaninka, šunka, zelenina, čokoľvek.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x