Obrovskú popularitu získali v posledných rokoch hlavne bagely. Nemusíte si ich kupovať v obchode, prostredníctvom jednoduchého receptu si ich pripravíte aj doma. Tento recept sme našli na sociálnych sieťach.
Na domáce bagely budeme potrebovať
- 320 mililitrov teplej vody
- 7 gramov sušeného droždia
- 20 gramov medu
- 500 gramov hladkej múky
- 2 ČL soli
- 1,5 litra vody
- 1 PL sódy bikarbóny
- vajíčko na potretie
- sezam
Domáce bagely si pripravíme nasledovne
- Vodu, med, droždie si zmiešame a necháme pár minút kvasiť. Potom prisypeme múku a soľ. Vymiešame cesto a opäť necháme kvasiť.
- Keď nám cesto vykysne, vyformujeme si rovnaké guličky.
- Vyformujeme si bagle a nezabudneme urobiť dovnútra dieru.
- Rúru si zohrejeme na 220 stupňov a medzitým si dáme zohriať vodu s medom a sódou bikarbónou.
- Keď voda začne vrieť, bagle v nej ovaríme na pár sekúnd z každej strany. Potom si ich poukladáme na plech a potrieme vajíčkom. Môžeme posypať sezamom.
- Pečieme asi 15 minút.
- Naplniť ich môžeme, čo máme radi, najlepšie je vajíčko, slaninka, šunka, zelenina, čokoľvek.