Sladké dezerty sú v tomto ročnom období veľkým lákadlom. Počas upršaných jesenných dní sa sladkosť ku pozeraniu televízie doslova pýta. Ak ste však už unavení z plnkových koláčov, ktoré pečiete celé dni, máme pre vás tip, ktorý bude chutiť každému z vašej rodiny. Poznáte slávnu tyčinku Snickers? Už ju viac nemusíte kupovať, pretože máme jednoduchý recept, ktorý ju nahradí. Nie je vôbec náročný a vydrží vám aj niekoľko dní, teda ak ho nezjete hneď z plechu.
View this post on Instagram
180 g masla
500 g karamelových cukríkov (alebo karamelové salko alebo karamel)
kondenzované mlieko
hrsť arašidov
3 ks vaječných bielkov
šľahačku
štipka soli
400 g mliečnej čokolády
275 g cukru
50 g arašidového masla
1 lyžička vanilínu
2 lyžice marhuľového džemu
1 lyžička želatíny
voda
V jednom hrnci roztopte 50 g masla, 50 g karameliek a 200 g čokolády. Poriadne miešajte kým sa všetko dokopy nespojí a takto pripravenú zmes nalejte na plech a poriadne nechajte vychladnúť. Kým sa chladí, zalejte si vodou želatínu a nechajte ju napučať tak 50 minút. V druhej miske si zmiešajte bielka so soľou. Pridajte 3 lyžice cukru a nechajte variť 5 minút. Pridajte želatínu, zľahka premiešajte a nalejte na prvú vrstvu, ktorú máte v chladničke. Roztopte si 80 g masla, pridajte kondenzované mlieko a lyžicu cukru. Priveďte do varu a miešajte 5 minút. Rýchlo pridajte arašidové maslo, arašidy, vanilku a vytvorte tretiu vrstvu a vráťte koláč do chladničky. V hrnci dajte roztopiť šľahačku spolu so 400 g karameliek. Nalejte na koláč a rovnomerne rozotrite. Ako posledné si dajte roztopiť čokoládu spolu s maslom, karamelkami. Neustále miešajte kým sa všetko neroztopí. Roztopenú zmes nalejte na koláč a nechajte poriadne vychladnúť. Keď vám koláč úplne vychladne nakrájajte ho na kocky a môžete podávať.