Domáce široké rezance

Loading...
(3.3 / 5)

Do polievky aj s makom alebo tvarohom. Ak vám došli rezance a cestoviny a nechce sa vám chodiť kvôli tejto jednej veci do obchodu, pripravte si ich jednoducho aj doma. Polievky zmenia na nepoznanie a ak urobíte z dvojnásobnej dávky, ostane vám aj na výborné slíže s makom a cukrom. Jeden recept tak využijete na dve jedlá.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by eva rybakova (@evkarybakova) on

Na domáce široké rezance budeme potrebovať:

  • 200 gramov polohrubej múky
  • 2 vajíčka
  • soľ

Postup:

  • Múku si v miske zmiešame s vajíčkami a osolíme. Miešame rukami tak, aby nám vzniklo nelepivé cesto. Ak sa nám stále lepí, pridáme trošku viac múky. Cesto vyvaľkáme natenko a nakrájame na asi 8 centimetrové pásy.
  • Naukladáme ich na seba a krájame rezance o šírke asi 2 centimetre. Následne ich dáme vyvariť do vriacej a osolenej vody a môžeme podávať. Buď ich dáme do polievky, ideálne zeleninovej alebo aj fazuľovej, prípadne ich posypeme mletým makom, zalejeme maslom a posypeme cukrom. Dobrú chuť.

Lucia M.

Komentovať

Chutil ti tento recept?

komentárov

x