Príprava správneho cesta dá mnohokrát zabrať aj tým najskúsenejším gazdinkám. Pri hľadaní perfektného receptu trávia ženy v kuchyni množstvo času, obracajú sa, skúmajú, pridávajú a odoberajú suroviny a z kuchyne si často vytvoria vlastné výskumné laboratórium. Zatiaľ, čo pokyny v kuchárskej knihe hovoria jedno, cesto si robí druhé a výsledok nakoniec možno ani nie je konzumovateľný. Vyskúšajte tento recept na domáce rezance a v obchode ich už kupovať nebudete.
100 g hrubej múky
1 vajce
Múku s vajcom zmiešajte a vypracujte cesto. Nechajte ho odpočívať približne 10 minút a potom ho vyvaľkajte na pomúčenej doske. Následne ho pokrájajte na tenké alebo hrubšie rezance, štvorce alebo obdĺžničky. Rezance zavárajte do vriacej polievky. Dobrú chuť.