Domáce pletenky

Loading...
(3.9 / 5)

Nedávno sme vám priniesli recept na domáci HOP-ŠUP chlebík, rožky a dokonca aj kaiserky. Posledným receptom do zbierky ostali domáce pletenky, ktoré môžete posypať sezamom, makom alebo soľou či rascou. Chutia vynikajúco, recept je klasický, s kysnutým cestom. Ak neviete, ako pletenku upliesť, stačí sa inšpirovať v sekcii videá na youtube.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lulu (@penci_ova) on

Na Domáce pletenky budeme potrebovať:

  • 1 kg hladkej múky
  • 6 dl mlieka
  • 1 dl vody
  • 2 ČL soli
  • 4 ČL cukru
  • 4 PL olej
  • 1 kocka droždia 42 g
  • ešte budeme potrebovať maslo, mlieko a rascu

Postup:

  • Urobíme si kvások a necháme ho vykysnúť. Ostatné suroviny zmiešame, pridáme vykysnutý kvások a vypracujme cesto. Necháme ho 1 hodinu kysnúť.Potom ho dáme na lopár a rozdelíme na 12 častí. Z každej časti vyšúľame 50 cm valček.
  • Spodný koniec zahneme a urobíme takú slučku, vezmeme do ruky druhý koniec a pretiahneme ho cez slučku, potom zoberieme do ruky spodnú časť a pretočíme ju zľava doprava.
  • Zvyšný druhý koniec vložíme do spodného otvoru.Pletenky uložíme na plech vyložený papierom a necháme ich 25 minút kysnúť. Potrieme ich vlažným mliekom, posypeme rascou a pečieme pri 180°C asi 15 minút. Vyberieme a potrieme maslom. Pridáme maslo, syr, šunku a zeleninu a raňajky sú hotové. Prajem vám dobrú chuť.

Lucia M.

Komentovať

Chutil ti tento recept?

komentárov

x