Domáce ovsené kaše

Loading...
(5 / 5)

Kedysi bola ovsená kaša základom každých raňajok, dodnes ju za niečo podobné považujú ešte naše babičky. Len málokto však ovsenú kašu ešte poctivo jedáva. V dobre, kedy sme naučení na výrazné, miestami až agresívne chute, sa jemná ovsená kaša dostala akosi do úzadia. A je to veľká škoda.

pixabay.com

Našťastie, ovsené kaše sú jedlom, ktoré sa dá pripraviť aj veľmi chutne a komu sa zdá ovsená kaša planá, môže pokojne vyskúšať dochutiť ju hoc aj na slano. Dnes vám prinášame tie najlepšie recepty na domáce ovsené kaše a veríme, že podobne ako my, si ich zamilujú aj vaše deti a vnúčatá odchované na sladkých nutelách z obchodu.

Jogurtová kaša

Pripravte si približne pollitrový zaváraninový pohár aj s viečkom a nasypte doň 30 g ovsených vločiek. Tie zalejte 50 g bieleho jogurtu a 80 ml odstredeného mlieka. Potom nádobu dobre uzatvorte a pretrepte koľko budete vládať, aby sa všetky zložky spojili. Pohár otvorte a pridajte do kaše 30-40 g obľúbeného ovocia, my odporúčame maliny. Ak sa vám zdá kaša málo sladká, pridajte cukor, alebo med. Nechajte cez noc odstáť a ráno si užite tie fantastické raňajky.

pexels.com

Čokoládová kaša

Zmiešajte 30g ovsených vločiek, 80ml mlieka a 50g bieleho jogurtu, pridajte polievkovú lyžicu medu a lyžičku vanilkového cukru. Nastrúhajte si približne 10-20g horkej čokolády a 50g nasekaných čerešní a všetko spolu dobre premiešajte. Prelejte kašu do pohára a nechajte ju cez noc stuhnúť v chladničke.

Exotická kaša

Zmiešajte opäť 30 g vločiek, 80 ml mlieka a 50 g bieleho jogurt. Pridajte polievkovú lyžicu medu, polievkovú lyžicu pomarančového džemu a 1 šálku mandarínkových mesiačikov nasekaných na menšie kúsky. V pohári zmiešajte všetko okrem mandarínky a pretrepte. Až potom prisypte mandarínku a zamiešajte. Nechajte odstáť a ráno sa potešte exotickým raňajkám.

pexels.com

Mocca kaša

Zmiešajte 30 g ovsených vločiek, 50 g bieleho jogurtu a 80 ml mlieka, pridajte čajovú lyžičku instantnej kávy zriedenej v polievkovej lyžici vody, čajovú lyžičku kakaa a nakoniec polievkovú lyžicu medu. Zatrepte pohárom a papajte. Táto kaša chutí vynikajúco aj nevychladená.

pixabay.com

Škoricová kaša

Do klasického množstva 30 g ovsených vločiek, 80 ml mlieka a 50 ml bieleho jogurtu primiešajte ešte čajovú lyžičku škorice a ¼ šálky nastrúhaného jablka, zalejte polievkovou lyžicou medu a prisypte hrsť pomletých vlašských orechov. Pretrepte a nechajte stuhnúť do rána.

pixabay.com

Banánová kaša

Do 30 g vločiek, pridajte 50 ml jogurtu a 80 ml mlieka, 2 nadrobno nakrájané banány, čajovú lyžičku kakaa, polievkovú lyžicu medu a dobre pretrepte. Nechajte do rána stuhnúť a podávajte posypané troškou škorice. Túto kašu môžete dať aj zamraziť, chutí vynikajúco aj ako náhrada zmrzliny.

Navyše, ak kaše necháte v uzatvorenom pohári, vydržia vám takto aj niekoľko dní. Prajeme dobrú chuť!

zdroj: babskeveci.sk (Monika), sovkusom.ru

Chutil ti tento recept?

komentárov

x