Domáce makové mlieko

Loading...
(0 / 5)

Mak á miesto v našej kuchyni, no nemusíme ho pridávať len do koláčov alebo sladkých pokrmov. Doma si môžete ľahko vyrobiť makové mlieko, ktoré má pre zdravie mnohé benefity.

Obsahuje vlákninu, vápnik, magnézium, železo a mnohé ďalšie prvky, minerály a vitamíny. Možno ste nevedeli, no makové mlieko obsahuje oveľa viac vápnika ako klasické kravské. Pomôcť môže aj pri problémoch so spánkom, no nejedná sa o žiadny opiát. ľudia, ktorí trpia intoleranciou na laktózu alebo jednoducho nevyhľadávajú živočíšne produkty si ho zamilujú. Postup je veľmi jednoduchý.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Adamovo Ovocie (@adamovoovocie)

Na makové mlieko budeme potrebovať:

Makové mlieko pripravíme nasledovne:

  • Semienka maku si zalejeme prevarenou vodou v miske. Necháme postáť, pokojne až do vychladnutia, pokojne aj pár hodín. Následne použijeme mixér prípadne smoothie maker a tekutinu rozmixujeme. Následne cez bavlnenú utierku tekutinu precedíme a dobre vyžmýkame aj poslednú kvapku, aby nám v látke ostal pomletý mak. Proces môžeme niekoľkokrát opakovať.
  • Makové mlieko ochutnáme, dochutíme cukrom, aby malo jemne sladkastú chuť. Kto chce, môže pridať aj jemne orechový extrakt, napríklad mandľový alebo kokosový. Vhodná je aj vanilka. Mlieko si prelejeme ideálne do sklenenej fľaše a skladujeme ho v chladničke. Pozor, neskladujte ho príliš dlho, ideálne je, ak ho čo najskôr spotrebujete.
Komentovať

Chutil ti tento recept?

komentárov

x