Domáce kokosové mlieko

Loading...
(4 / 5)

Používate v kuchyni kokosové mlieko? Tento zázrak sa využíva každodenne najmä vo východných krajinách, ale aj v Karibiku. Jeho štruktúra z neho robí dokonalú náhradu smotany a mlieka a dokonca neobsahuje žiadny cholesterol. Je to jeden zo základných produktov a môžete si ho pripraviť aj doma, pretože povedzme si na rovinu. Kvalitné kokosové mlieko z obchodu stojí naozaj dosť veľa peňazí.

Už jeden pohár kokosového mlieka denne vám poskytne 1/4 dennej dávky železa, preto je vhodné pre ľudí, ktorí trpia anémiou. Kokosové mlieko je bohaté na horčík a pomáha pri boji s kŕčmi a svalovými bolesťami. Obsahuje aj veľké množstvo vitamínu C a posilňuje imunitný systém.

Budeme potrebovať:

350 gramov strúhaného kokosu

3 šálky vriacej vody

3 šálky vody izbovej teploty

Postup:

V mixéri si dobre zmiešame strúhaný kokos s vriacou vodou. Hmota by mala byť jednotná a obe zložky dobre prepojené. Odstavíme mixér a necháme chvíľu postáť. Pridáme studenú vodu a mixujeme po dobu niekoľkých minút, kým nebudú z kokosu len jemné drviny. Nad nádobu si dáme čistú bavlnenú utierku a tekutú kokosovú hmotu takto prefiltrujeme. Kokosové mlieko dáme následne do chladničky, kde sa nám po 48 hodinách začne na vrch oddeľovať tuk, ktorý bude stúpať navrch. Ten môžete potom od mlieka oddeliť a používať namiesto smotany.

Náš tip:

  • Rovnako môžete postupovať aj s čerstvým kokosom. Len sa uistite, že kokos je naozaj čerstvý a vo vnútri napitý kokosovou vodou.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x