Prázdniny u babičky na dedine sa nikdy nezaobišli bez tých naozaj chutných a dobrých jedál, aké mama doma nerobila. Keď sme boli mladšie, túžili sme sa ich naučiť. Dnes sme veľké a máme odskúšaný recept! Babičkine domáce knedličky sú neodolateľné!
600g polohrubej múky
2 vajcia
½ pohára vody (približne)
½ pohára mlieka alebo jogurtu
2 PL cukru
½ ČL soli
2 ČL sušeného droždia
Vajíčka rozšľahajte s vodou a jogurtom. V inej miske si zmiešajte múku, cukor, sušené droždie a soľ. Pridajte k vajcovo jogurtovej zmesi. Vypracujte cesto a nechajte ho 10-15 minút odstáť na teplom mieste. Potom z neho tvarujte knedličky podľa toho, aký tvar vám vyhovuje. My robíme klasické oválne knedličky veľké asi ako pol vajca. Knedličky môžete vypracovať aj s kapustou a podávať ich ako prílohu k mäsu. Takisto sú chutné aj na sladko, kedy do cesta môžete baliť slivky, marhule, či bobuľové ovocie. Hotové knedličky nechajte zamraziť, alebo ich hneď vyvarte a podávajte. Prajeme dobrú chuť!
zdroj: babskeveci.sk (M)