Domáce čokoládové guľky s kávou a likérom

(5 / 5)

Jednoduché recepty bez pečenia miluje asi každý. Neviem si nič jednoduchšie ani predstaviť. Neviem ako vy, ale ja rada recepty transformujem. Preto vám poradím jeden trik. Namiesto Kahlua likéru, ktorý do receptu ide, môžete pokojne pridať klasický a tradičný vaječný likér. Neurobíte určite chybu, pretože tieto guličky sú jednoducho úžasné.

Budete potrebovať:

420 gramov kvalitnej horkej čokolády

1 hrnček smotany na šľahanie

1 lyžička instantnej kávy

85 gramov masla

1 lyžica Kahlua likéru (prípadne akéhokoľvek iného)

Postup:

V menšom hrnci si pomaly ohrievame smotanu na šľahanie a počkáme, kým bude horúca. Nesmie však vrieť. Následne smotanu odstavíme a pridáme nasekanú čokoládu a kávu. Celú hmotu miešame a necháme trochu vychladnúť. Keď čokoláda trochu zhustne tým, že stratila teplotu, primiešame maslo a likér.

Čokoládovú hmotu necháme vychladnúť a vložíme ju do chladničky na pár hodín.

Medzitým si môžeme pripraviť nejakú posýpku. Môžu to byť nejaké farebné guličky alebo kúsky, hviezdičky, srdiečka, čokoľvek, čo chcete. V tomto recepte môžete vidieť hoblinky mliečnej čokolády.

Pripravíme si krabicu vystlanú papierom na pečenie a čokoládovú hmotu si vyberieme z chladničky. Rukami vyformujeme guľky, obalíme ich v posýpke a naukladáme do krabice. Skladujeme v chlade. Dobrú chuť.

zdroj titulnej fotky twitter, (Lucia M.)

Chutil ti tento recept?

komentárov

x