Domáce chrumkavé žemle

Loading...
(0 / 5)

Milujete pečivo, no neradi si ho kupujete? Prečo si ho potom doma neupečiete? Potrebujete na to len skvelý recept a my ho zhodou náhod máme. Našli sme ho na sociálnych sieťach a je skvelý.

Na chrumkavé žemle budeme potrebovať

  • 600 gramov hladkej múky
  • 2 ČL soli
  • 2 ČL cukru
  • 1 PL masti
  • 3,5 decilitrov vlažnej vody
  • 2 balíky sušeného droždia

Chrumkavé žemle si pripravíme nasledovne

  • Najprv si vymiesime cesto.
  • Necháme ho vykysnúť aspoň hodinku alebo dve. Následne ho dáme na pomúčenú dosku tak, že okraje prekladáme do stredu.
  • Následne z cesta vytvarujeme valec a následne nakrájame na kúsky, z ktorých urobíme bochníčky.
  • Dáme ich na papier na pečenie a necháme ešte podkysnúť.
  • Potom vyhrejeme rúru na 220 stupňov a na spodok dáme hrniec s vodou.
  • Žemle pred pečením potrieme vodou, ktorú zmiešame s olejom.
  • 10 minút ich pečieme, potom vyberieme hrniec s vodou, stiahneme teplotu na 180 stupňov a pečieme ďalej.
  • Po upečení ich môžeme potrieť maslom.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x