Milujete pečivo, no neradi si ho kupujete? Prečo si ho potom doma neupečiete? Potrebujete na to len skvelý recept a my ho zhodou náhod máme. Našli sme ho na sociálnych sieťach a je skvelý.
Na chrumkavé žemle budeme potrebovať
- 600 gramov hladkej múky
- 2 ČL soli
- 2 ČL cukru
- 1 PL masti
- 3,5 decilitrov vlažnej vody
- 2 balíky sušeného droždia
Chrumkavé žemle si pripravíme nasledovne
- Najprv si vymiesime cesto.
- Necháme ho vykysnúť aspoň hodinku alebo dve. Následne ho dáme na pomúčenú dosku tak, že okraje prekladáme do stredu.
- Následne z cesta vytvarujeme valec a následne nakrájame na kúsky, z ktorých urobíme bochníčky.
- Dáme ich na papier na pečenie a necháme ešte podkysnúť.
- Potom vyhrejeme rúru na 220 stupňov a na spodok dáme hrniec s vodou.
- Žemle pred pečením potrieme vodou, ktorú zmiešame s olejom.
- 10 minút ich pečieme, potom vyberieme hrniec s vodou, stiahneme teplotu na 180 stupňov a pečieme ďalej.
- Po upečení ich môžeme potrieť maslom.