Domáce cestoviny

(4.5 / 5)

Príprava rezancov do polievky je celkom jednoduchá záležitosť. Na ich výrobu nebudete dokonca potrebovať ani špeciálny prístroj. Ak ste fanúšikom rôznych polievok, predovšetkým vývarov tak ako ja, tento recept vás určite poteší. Kupované rezance majú často nevýraznú chuť a veľmi ľahko sa rozvaria. To určite dobre poznáte. Pri tomto recepte je najdôležitejšie dobre rozpracovať cesto a potom ich nechať vysušiť. 

Na výrobu domácich rezancov budete potrebovať:

1 hrnček hladkej múky

2 vajíčka

1 lyžičku soli

Postup:

Múku si preosejeme, pridáme lyžičku soli a v strede urobíme priehlbinku, kam pridáme dve vajíčka. Cesto je najlepšie spracovať rukami. Cesto je vypracované, keď sa už nelepí, je tuhšie a má na všetkých miestach rovnakú farbu. Pracovnú dosku si následne pomúčte a z cesta vyvaľkajte tenké placky.

Vyvaľkať ich treba približne na 2 až 3 mm a z tohoto množstva je ideálne urobiť dve rovnako veľké placky. Cesto necháme na teplom mieste odpočívať približne pol hodinu. Potom si nakrájame rezance a rozložíme ich na papier na pečenie, kde ich necháme poriadne vysušiť.

Vysušené rezance vždy uchovávajte v uzavretej nádobe, aby nenavlhli. Ak ich navyše vložíte do nejakej dekoračnej nádoby a ešte trochu ozdobíte, môže to byť aj skvelý darček pre vašich priateľov alebo rodinu.

zdroj titulnej fotky: pixabay, (Lucia M.)

Chutil ti tento recept?

komentárov

x