Domáce bryndzovníky

Loading...
(3 / 5)

Bryndzovníky má v obľube azda každý. Nájdete ich na jarmokoch a trhoch, no pripraviť si ich môžete aj doma. Tento recept sme objavili v skupine Recepty a rady do kuchyne. Z jednej várky sa vám podarí pripraviť 40 kúskov no pozor, zo stola miznú rýchlosťou blesku.

Na domáce bryndzovníky budeme potrebovať:

  • 600 gramov polohrubej múky
  • 1 vajíčko
  • soľ
  • 1 dcl oleja
  • 3,5 dcl vlažného mlieka
  • 42 gramov droždia
  • 1 ČL cukru

Plnka

  • 300 gramov bryndze
  • 1 kyslá smotana
  • 1 vajíčko
  • čerstvý kôpor
  • trochu soli
  • opražená slaninka

Postup:

  • V miske si najskôr urobíme kvások a to tak, že zmiešame vlažné mlieko, droždie a cukor. Necháme asi 30 minút kysnúť. Potom kvások pridáme k múke, vajíčku, soli a oleja a vymiesime cesto, ktoré necháme pod utierkou vykysnúť.
  • Medzitým si pripravíme bryndzovú plnku. Cesto si vyvaľkáme, povykrajujeme kolieska a necháme ich na plechu ešte podkysnúť. Následne spravíme do každého kolieska priehlbinku, pridáme plnku, na vrch opraženú slaninku, posypeme kôprom. Bryndzovníky pečieme na 180 stupňoch asi 20-25 minút. Dobrú chuť.

Foto: instagram, Lucia M.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x