Domáce bagety

Loading...
(4 / 5)

Kupujete v obchode pravidelne bagety? Potom určite oceníte šikovný recept, kedy si ich môžete pripraviť aj doma. Sú hutnejšie ako rožky a aj oveľa väčšie. Z tohto množstva vám vznikne 8 menších bagiet alebo 4 veľké. Vyskúšate?

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Monika K. (@moncika7) on

Na Domáce bagety budeme potrebovať:

  • 300 gramov chlebovej múky
  • 100 gramov hladkej múky
  • 50 gramov masla
  • 1/2 dcl oleja
  • 1 PL soli
  • trošku prášku do pečiva
  • 200 ml mlieka
  • 100 ml vody
  • 1 droždie
  • 1 PL cukru

Postup:

  • Najskôr si pripravíme kvások. Vlažné mlieko s vodou zmiešame s droždím a cukrom. Po vykysnutí zamiešame s múkami a ostatnými surovinami do hutného cesta a necháme úplne vykysnúť v miske.
  • Následne vytvarujeme bagety a uložíme ich na plech, kde ich ešte necháme zakryté asi 10 minút. Potom ich potrieme vajíčkom, prípadne maslom s pretlačeným cesnakom, ak chceme cesnakové a dáme piecť.
  • Pečieme pri teplote 200 stupňov asi 15 minút. Ak chcete, nožom vyrežte na vrch aj mriežku a až tak ich potierajte. Budú ešte chutnejšie a viac cesnakové. Dobrú chuť.

Lucia M.

Komentovať

Chutil ti tento recept?

komentárov

x