Domáce arašidové maslo

(5 / 5)

Arašidové maslo u nás nie je až tak populárne ako vo svete, no predsa len sa nájdu ľudia, ktorí ho milujú a pravidelne kupujú. Dnes sme si pre vás pripravili ľahko dostupný recept, s ktorým navyše ušetríte a hlavne, budete vedieť presne, čo sa vo vašom arašidovom masle nachádza. Pripraviť si ho môžete slané alebo na sladko. Výborne chutí na toustoch spolu s nejakým kyslejším džemom.

Budeme potrebovať:

300 gramov nesolených arašidov (nepražených)

1/2 lyžičky morskej soli

kuchynský robot, pohár, špachtľu alebo varešku

trošku medu, kokosový olej (alebo iný)

Postup:

Arašidy si rozložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a opečieme ich v rúre na 150 stupňoch Celzia po dobu asi 15-20 minút. Následne ich vysypeme do mixéra, kde ich mixujeme dovtedy, kým nám nevznikne hustá krémová pasta. Špachtličkou alebo vareškou si občas hmotu premiešame, pretože niektoré arašidy sa môžu prilepiť na steny mixéra. Celý proces trvá cca 15 minút. Ak je hmota príliš suchá, môžeme pridať trošku rozpusteného kokosového oleja. Ak chceme, aby bolo arašidové maslo sladké, pridáme lyžicu medu. Dobrú chuť.

sunspots.cornellsun.com

zdroj: babskeveci.sk (Lucia M.)

Chutil ti tento recept?

komentárov

x