Domáca vegeta

Loading...
(5 / 5)

Jedlo si zvykneme dochutiť nie len soľou a korením. V mnohých domácnostiach sa už roky používa vegeta, ako skvelé dochucovadlo. Má však mnoho nevýhod. Jednou z nich je napríklad vysoký obsah soli a samozrejme glutamanu. Ak ste rozmýšľali, že si skúsite vegetu pripraviť aj doma, no chýbal vám skvelý recept, nájdete ho v tomto článku.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @natalija.matkovic on

Na domácu vegetu budeme potrebovať:

  • petržlen
  • mrkva
  • kaleráb
  • zeler
  • cesnak
  • cibuľa
  • kurkuma
  • soľ

Postup prípravy:

  • Pripravíme si rôzne druhy zeleniny. Použite tú, čo máte najradšej. Cibule nemusíte dávať veľa, bude vám stačiť jedna väčšia alebo dve stredné. Cesnak si ošúpeme, zeleninu očistíme a všetko dáme sušiť do rúry, prípadne na sušičku. Ešte predtým môžeme zeleninu trochu osoliť, okoreniť a ak chcete, pridajte aj trochu kurkumy.
  • Zeleninu sušíme cca 3-4 hodiny pri teplote max 50 stupňov. Keď je usušená a nemáte v nej žiadnu vlhkosť, rozmixujte ju ponorným mixérom. Ochutnajte a ak je potrebné, pridajte ešte soľ. Vegetu uskladníme v sklenenej uzatváracej nádobe. Používajte na dochucovanie polievok a hlavných jedál.

Lucia M.

Komentovať

Chutil ti tento recept?

komentárov

x