Domáca sekaná

Loading...
(0 / 5)

Patríte k milovníkom mäsa? Určite si vyskúšajte spraviť vynikajúcu domácu sekanú. Je to celkom jednoduché, možno by ste to ani nepovedali.

Na domácu sekanú budeme potrebovať

  • 350 gramov mletého mäsa (hovädzieho, bravčového alebo kombinácia)
  • 2 rožky (staršie)
  • 150 gramov nastrúhaného syra
  • 1 cibuľa
  • 2 vajíčka
  • 2 strúčiky cesnaku
  • slanina
  • 1 PL horčice
  • soľ
  • korenie

Domácu sekanú si pripravíme nasledovne

  • Cibuľu si nakrájame nadrobno, pretlačíme cesnak.
  • Staršie rožky si nakrájame na malé kúsky, rovnako aj slaninu.
  • Potom si všetko poriadne zmiešame dokopy a necháme chvíľku postáť.
  • Znova premiešame a vytvarujeme dva bochníky.
  • Následne ich potrieme olejom, polejeme vodou a pečieme v rúre na 180 stupňov asi 50 minút. Počas pečenia môžeme podlievať.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x