Patríte k milovníkom mäsa? Určite si vyskúšajte spraviť vynikajúcu domácu sekanú. Je to celkom jednoduché, možno by ste to ani nepovedali.
Na domácu sekanú budeme potrebovať
- 350 gramov mletého mäsa (hovädzieho, bravčového alebo kombinácia)
- 2 rožky (staršie)
- 150 gramov nastrúhaného syra
- 1 cibuľa
- 2 vajíčka
- 2 strúčiky cesnaku
- slanina
- 1 PL horčice
- soľ
- korenie
Domácu sekanú si pripravíme nasledovne
- Cibuľu si nakrájame nadrobno, pretlačíme cesnak.
- Staršie rožky si nakrájame na malé kúsky, rovnako aj slaninu.
- Potom si všetko poriadne zmiešame dokopy a necháme chvíľku postáť.
- Znova premiešame a vytvarujeme dva bochníky.
- Následne ich potrieme olejom, polejeme vodou a pečieme v rúre na 180 stupňov asi 50 minút. Počas pečenia môžeme podlievať.