Máte chuť na zmrzlinu a už ste skúšali všetky recepty, no ani jedna nebola tá pravá? Dnes si pripravíme čokoládovú, ktorá naozaj chutí dobre. S talianskou zmrzlinou na námestí a dobrým cappuccinom sa porovnávať nedá, no je to rýchla maškrta, ktorú deti milujú. Aspoň ušetríte, keďže kopček v centre niekedy stojí naozaj priveľa.
Na čokoládovú zmrzlinu budeme potrebovať:
Základné
- 2 šľahačkové smotany
- cukor podľa chuti
- 1 kvalitnú čokoládu
- 1 grécky jogurt
Dobrovoľné
- kto chce, môže pridať kakao alebo arašidové maslo, ovocie, škoricu…
Postup:
- Čokoládu roztopíme s 2 lyžicami šľahačkovej smotany. Dobre premiešame a necháme, nech nám vychladne. Zbytok šľahačky vyšľaháme a primiešame vareškou čokoládu. Dochutíme cukrom podľa potreby.
- Niekto pridáva aj trošku škorice, prípadne esenciu, napríklad vanilkovú, karamelovú alebo mätovú. K výslednej hmote primiešame grécky jogurt a kto chce, môže aj lyžicu arašidového masla, prípadne prisypať čučoriedky alebo iné ovocie. Dáme do mrazničky aspoň na 4 hodiny. Dobrú chuť.
Lucia M.