Niekedy môže zákusok vyzerať úžasne, no korpus nie je ničím výnimočný. Potom však môžete na tanier dostať dokonalosť, v podobe nadýchaného cesta a lahodného krému. Ak hľadáte recept na ten najdokonalejší korpus, ktorý sa vždy podarí a môžete ho priečne rozrezať na viac častí a vytvoriť tak dokonalú tortu, práve ste ho našli. My sme sa inšpirovali pani Lenkou, ktorá ho zdieľala v skupine Recepty a rady do kuchyne.
View this post on Instagram
Ako hovorí pani Lenka, koľko vajec použijete, toľko lyžíc cukru aj múky pridajte. Môžete cesto pripraviť aj z menej ako 15, no ak sa bude jednať o väčšiu tortu, tento pomer je ideálny. Bielka si vyšľaháme s cukrom tak, aby nám vznikla nadýchaná a hustá sladká pena. Po jednom potom pridávame žĺtka a ručne už primiešame aj múku po lyžiciach. Cesto si vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy, stačí nám vymastiť len dno. Potom korpus pečieme vo vyhriatej rúre na 160 stupňov, pričom sa pečie asi hodinku. Necháme vychladnúť, prerežeme, plníme krémom a zdobíme.
Tip na záver: Ak chcete orechový korpus, namiesto jednej lyžice múky pridajte mleté orechy. to isté v prípade kakaa a napríklad aj maku. Dobrú chuť.
Lucia M.