Červená repa má mnoho vitamínov, ktoré sú pre naše telo dôležité. Ak sa ju chystáte zavárať, odložte si pár kúskov aj na tento jedinečný šalát. Každá návšteva ocení jeho skvelú chuť.
Budeme potrebovať:
- 350 gramov červenej repy
- 20 gramov masla
- muškátový oriešok
- soľ a korenie
- trošku medu
- šťava z citróna
- pretlačený cesnak
Postup:
- Cviklu si uvaríme a necháme vychladnúť. Môžeme ju piecť aj v alobale pri 200 stupňoch asi 30 minút. Následne ju ošúpeme a nakrájame na tenké pásiky.
- Maslo si roztopíme a nalejeme na cviklu. Pridáme med, šťavu z citróna, soľ a korenie, muškátový oriešok a pretlačený cesnak. Všetko spolu dobre premiešame a necháme v chladničke aspoň 2 hodiny vychladiť. Podávame k hlavným jedlám alebo samostatne ako šalát. Dobrú chuť.
Lucia M.