Cviklový marocký šalát

(3 / 5)

Ľadový šalát je veľmi zdravá a osviežujúca zelenina a je nevyhnutnou súčasťou ľahkého letného šalátu. Naopak  o červenej repe alebo teda cvikle sa až tak nehovorí, no jej účinky sú ďaleko lepšie. Navyše, môžete ju kombinovať či už s mäsom, rybami alebo syrom. V každej kombinácii bude mať dokonalú chuť! My sme si pre vás pripravili ľahký „Marocký šalát“, ktorého základom je práve červená repa.

Budeme potrebovať:

  • 3 kusy červenej repy
  • 100 ml balsamica
  • polovicu granátového jablka
  • 1 lyžička medu
  • 4 lyžice pistácií
  • 2 lyžice slnečnicového oleja
  • 1 lyžička soli
  • 1 lyžica pomarančovej kôry
  • čierne korenie

Postup:

  • Očistite repu, nakrájajte ju na kocky a nechajte piecť na 200 stupňov. Samozrejme nezabudnite repu osoliť, okoreniť a pridať štipku oleja. Pre rýchlejšie a lepšie pečenie plech zakryte alobalom.
  • Počas toho ako sa cvikla pečie si pripravte omáčku z balsamica. Zmiešajte balsamico spolu s lyžicou medu. Nechajte variť približne 20 minút na miernom ohni. Pistácie si nakrájajte na menšie kúsky a pripravte i čerstvú pomarančovú kôru.
  • Upečenú červenú repu si naberte na tanier a pridajte granátové jablko, omáčku z balsamica, pistácie a pomarančovú kôru. Dobrú chuť.

Gabriela, sovkusom.ru

Chutil ti tento recept?

komentárov

x